VIND VIND med Vores Børn

Er dine børn hvad du spiser??

Ja, nu mener jeg ikke at det er børn der bliver spist, men mange har en tendens til at overføre deres madvaner til de små. Og den kan altså ikke altid være lige sundt på mere end en måde!

 

Det er jo fint nok at voksne selv vælger hvad de vil indtage men det kan ikke være sundt at begynde at lege med børns forhold til mad. Det er noget som de helt selv skal finde ud af gennem deres liv og ikke noget en forælder skal begynde at rode med. For for mange børn ender det med at de får en forvaklet forhold til mad og begynde at undgår visse mad produkter fordi at de tror at det er fy fy og meget meget usundt. Hvad der er usundt er at forældre prøver at få deres børn til at få samme indstilling til mad som de selv har.

Børn må ikke begynde at takke nej tak til maden på institutioner osv fordi at de indholder for mange kalorier og hvad ved jeg, så er der altså noget helt galt!!!

Når jeg ser og hører om børn som ikke vil have mad som feder eller er begyndt at dyrke fitness osv i en alder af 7-10 år så bliver jeg helt ved siden af mig selv af harme!  Det er ikke bare forkert det er unormalt. Børn skal ikke gå op i den slags i den alder men gå op i leg og sjov.

Livet skal være let og bekymringsløst i den alder, ligesom det var for os selv i den alder. Man skal huske tilbage på sin barndom som en tid fyldt med gode minder og hvor bekymringsfrit det hele var dengang, og ikke som den tid hvor man hele tiden skulle påpege pædagogerne at man ikke kunne spise dit og dat og ihh hvor var det dog belastende at vennerne ikke gad med ud og dyrke fitness osv.

Jeg kan vitterligt ikke begribe at disse forældre kan byde børn sådan noget??! Man må godt spise sundt, bevares men at gøre det til en 100% livsstil for ens barn er ikke okay! Børn skal udforske mad lige så vel som de skal udforske alt andet i verden. Giv børn lov til at være børn og hold de strikte diæter og fitness planer for voksne. Vil du ikke selv spise det mad så del maden op dit og deres. Men lad for gudsskyld være med at omdanne dit barn til en robot som du styrer i den retning som passer dig!

Børn som ikke får lov til at få lidt til den søde tand risikere også at gå slik amok når de selv  får lov til at bestemme over hvad de indtager. Men nogle kan også udvikle anoreksi og bulimi fordi at de hele tiden skal fokusere så meget på sit ydre og skal tænke over hvad de spiser. Så hvordan kan det være sundt at sætte så megen fokus på hvad barnet indtager i så tidlig en alder.

Jeg syntes man skal sætte en grænse og lade børn smage verden. Det er forældrene som skal begrænse sig selv i deres helse vanvid og lige tage en dyb indånding og så kigge på barnet og så på sig selv. Voksede du selv op i en familie hvor du intet måtte hvad angår mad??

Skulle du også ud og løbe 5 km og dyrke fitness?? Har du gode minder fra din barndom med flæskesteg og brune kartofler?? Det skal alle børn da have lov til! Også selvom det ikke er jul.  Hvis man giver børn en sund mixtur af sødt og sundt så tror jeg at de nok skal klare sig fint uden at blive overvægtige, forhøjet blodtryk og andre lidelser som usund kost kan medføre. Børn er ikke så hjælpeløse at vi absolut skal være over dem 24/7 for at de ikke spiser noget som kunne gå hen og blive en vane.

Udover det så har undersøgelser vist at vi rent faktisk har brug for kød eller anden form for mad der kan give et boost til grøntsagerne.I England lavede de en test hvorpå veganere og kødspisere byttede liv i en tre uger mener jeg det var, de var alle atleter og det viste sig at de som var veganere pludselig ydede mere end hidtil og visa versa. Så der er noget om at vi skal have lidt kød i ny og næ. Men er man slet ikke på kød vognen så er der jo mange alternativer til, men igen lad nu være med at få kød og andet til at fremstå som noget giftigt. Børn skal have lidt hvalpefedt og det er der ingen fare i at de har. Det er naturligt!

 

Men gør dem konstant opmærksom på at det må du ikke og nej fy det er også no go, ja så ender man op med at gøre langt mere skade end gavn vil jeg helt sikkert mene.

Jeg er ikke nogen ekspert men jeg har da studeret psykologi og ved en ting eller to om hvordan man kan påvirke små mennesker ved at rode rundt i deres små hoveder i en tidlig alder!

Så tænk lidt før du handler på dit barns vegne.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND VIND med Vores Børn