Vi har fået ny webshop!

Kan du redde dit barn? førstehjælp til børn

I et uopmærksomt øjeblik putter dit barn et bolsche i munden og kan pludselig ikke få vejret. Hurtigt bliver barnet blå om læberne, tager sig til halsen og ser febrilsk ud i øjnene, mens det prøver at hoste, men kan ikke. Hvad gør du??

Dette faldt jeg over på Sikkerhedsstyrelsens side. Og det gjorde indtryk på mig og derfor vil jeg dele det med jer! For det er jo yderst væsentligt at vi kan slå til når det virkelig gælder. Her handler det jo om at holde hovedet koldt og handle korrekt. Så derfor syntes jeg det er værd at gøre opmærksom på at der findes kurser til os forældre, som gør os til bedre hjælpere hvis ulykken er ude. Du tænker måske – jeg kan da godt redde mit barn hvis det er ved at kvæles! Men kan du så også det når ulykken er ude og du nu skal redde dit barn? Du risikere at du må indse at det ka du ikke og må ringe efter hjælp og så er det måske også for sent.

Er det en chance man tør tage? Jeg gør godt nok ikke, for hvis min barn dør i mine arme fordi at jeg alligevel ikke kunne få bolsche ud af halsen som havde sat sig fast, så vil jeg også hellere dø end at leve med den smerte! Min datter er mit liv, min verden mit alt og intet! Uden hende er jeg ikke mere end en tom skal.

 

Så jeg spørger igen! Kan du yde den rigtige førstehjælp, hvis dit barn bliver udsat for en livstruende ulykke?

Iflg. en undersøgelse lavet af Børneulykkesfonden får hver femte forælder brug for førstehjælp i børnenes opvækst. Over halvdelen af alle danske forældre føler sig usikre på hvilken førstehjælp, de skal yde til deres børn, hvis uheldet skulle være ude.

Førstehjælp er som ordet antyder, den hjælp du skal yde i det korte tidsrum fra ulykken sker til ambulancen kommer. Det er få -men meget vigtige minutter, hvor dit barns liv er i dine hænder og hvor din handling kan være altafgørende for dit barns overlevelse.

Føler du dig også usikker?

Gå sammen i:…
.. mødregruppen
.. vuggestuen
.. børnehaven
.. forældre og bedsteforældregruppen
.. vennegruppen
..og lad os træne jer til at handle hurtigt og effektivt, hvis uheldet er ude – samt i hvordan I systematisk forebygger ulykker i jeres hjem eller institution.

Holder I kurset hjemme hos jer selv, er vi i børnenes vante og trygge rammer – og ingen skal køre så langt.

På kurset lægger de vægt på træning af de forskellige elementer. Du vil blive trænet i gøre det rigtige og også ændre prioritering, hvis situationen fx forværres

Skills is everything – når det gælder.

Det betyder også at viden, der ikke er blevet til færdigheder, i værste fald kan være nytteløs ved en alvorlig og livstruende ulykke..

Det kan sammenlignes med at en svømmeinstruktør fortæller hvordan du skal lave et crawlarmtag eller en danseinstruktør fortæller dig hvordan et dansetrin skal udføres. Så har du en viden, men du ved faktisk ikke om du kan, før du har trænet det.
Det samme gælder i førstehjælp. Vælg derfor altid kun førstehjælpskurser, hvor der er meget træning og så lidt foredrag som muligt.

– Træning modvirker hormon induceret stress, som gør dig handlingslammet
– Træning giver langt bedre læring/færdigheder end andre læringsformer
– Træning gør dig handledygtig i en skarp situation
– Træning gør dine færdigheder mere langtidsholdbare.

Du kan læse mere om deres kurser på:
http://www.livredningskurser.dk/foerstehjaelpTilBoern.html

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har fået ny webshop!