Nu forstår jeg hvorfor mange bliver skruk efter en #2

Rette værdier? Opdragelse er mere end kærlighed!

Jeg kan ikke lade være med at tænke på om jeg som mor gør nok for at vise mit barn hvad der er værd at vide.

Hun skal ikke bare vade igennem livet med skyklapper for øjnene, og kun blive i rette sat når hun skaber sig eller når jeg ser nød til det. Hun skal også vide en masse om hvad der er galt i verden. Hun skal vide at man ikke bare kan behandle naturen som ens losseplads, og at dyr er noget man skal værne om og passe på. For de er mere truet end mange går og tror.

 

Hun skal vide at man ikke bare råber idiot efter folk man ikke lige er enig med eller bare ikke bryder sig om. Man skal ikke bare sidde og gemme sig bag en skærm og opfører sig som en flok vilde aber. Hun skal være klar over at det er noget som sårer andre mennesker og det er OVERHOVEDET ikke okay!

Hun skal huske at det som man byder andre er hvad man selv bliver budt. Man kan ikke forvente at være en helt igennem dumt biip og så tror at man så klan blive forgudet på en og samme  tid.

Jeg krummer ofte tæer og at læse kommentarfeltet på visse opslag fra nyhedsmedier, nogle af dem er virkelig ondskabsfulde og meget fordømmende. Tænker om de folk er klar over at deres venner kan se hvad de skriver om andre som de slet ikke kender. Er det virkelig sådan det er blevet??

Min datter skal godt nok ikke være en af dem som ikke får klar besked om at man skal være et ydmygt menneske og ikke være ubehøvlet overfor sine medmennesker.

Hun skal vide at smålighed er noget af det mest grimme ved mennesker. Uanset om man har 1 krone eller 1 mio, om man hader at tabe eller blive overhalet på motorvejen så skal man skisme ikke være så lille et menneske at man så vil andre det ondt. Man skal få det bedste ud af det liv man har, for man kan ikke gøre det om!

Jeg vil ikke sidde her og ævle løs og lyde som en anden helligånd, men jeg synes nu det er et væsenligt emne at komme ind på. Gør vi nok for at guide vores børn til at vide ting som at man ikke bare smider affald på gaden, og man ikke sparker efter duerne på rådhuspladsen, at man ikke råber dumme idiot efter dem man ikke lige er venner elller enig med, at man ikke bare råber luk skuffen hvis nogen udtaler sig om noget man ikke vil lægge øre til. at man ikke bare tror at hele verden er til for en selv. Alle har plads i den uanset kultur, traditioner, hudfarve og trosretning.

Vi har for travlt med at dømme andre ud fra udseende og fordi der findes nogle fjolser derude så er det ikke ensbetydende med at alle er en flok tåber!

Det er ligemeget hvor man kommer fra så er der en lige portion tåber. Men bare vi idet mindste kan skelne så er vi alle et godt skridt i rette retning. Min datter skal ikke vokse op og få et fremmede had, hun skal bare vide at alle skal man udvise respekt overfor og viser det sig så at de ikke fortjener den, ja så er det, det enkelte individ og ikke alle som ligner.

Jeg snakker også ofte med min datter om at naturen har vi kun 1 af og derfor skal vi passe på den. For mister vi alle dyr og planter, ja så dør jorden! Mennesket er den største plage for denne planet, og en dag så bukker den under for vores voldsomme forbrug og slid af dens ressourcer. Alt har en grænse og en dag vil jorden også have sin. Det er noget som jeg sætter en stor indsats ind i at lade min datter lærer om, uden at jeg skaber frygt i hende. Men hun skal være klar over at man skal behandle naturen med omtanke! Idag så jeg en kvinde sidde i sin bil på færgen og ned ruller vinduer og hun smider et tyggegummi ud af vinduet og ned på gulvet af færgen falder det! Jeg blev så gal indeni at jeg var tæt på at stige ud og bede hende samle sit svineri op! Hvad er det dog for en adfærd?? Er det virkelig sådan man bare ter sig ude i byen? Smider hun også tyggegummi på gulvet hos sine venner?? Jeg måtte virkelig tage mig selv ved nakken for ikke at give hende en verbal overhaling!

Men det er jo også i gadebilledet at man ser folk smide affald få skridt fra en affaldsspand, nogle mennesker gider ikke gå de få skridt og smide deres skrald ud. Også når man køre i bil ligger der bare skrald alle vegne. Det er så nemt at bare rulle vinduet ned og så nu er det væk. NEJ DET ER EJ! Det er bare smidt i naturen så vi andre kan se på dit svineri! jeg er godt nok ærgerlig over at det er sådan vi bare opføre os overfor naturen. 🙁

Jeg ved godt at det ikke ændre på at verden er presset til ypperste, men hvis bare nogle gør en lille forskel så er der da det mindre press på.

Jeg forklarer hende også at mad kan man købe som er produceret med omtanke for naturen og dyrevelfærd. Så hun forstår at der er en vis betydning i at man ikke bare køber alt hvad bringer mundvandet frem. Jeg er på ingen måde hysterisk i min måde at forklare hende tingen på og jeg er ikke fanatiker.

Men man må godt benytte den øverste lidt uden at det er at hjernevaske barnet. Jeg tvinger ikke min datter til noget om hun må spise lige hvad hun vil. Men jeg syntes også at det er godt og sundt at få nogle sunde værdier med hjemmefra.

B

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu forstår jeg hvorfor mange bliver skruk efter en #2