HUSKER DU AT VEDLIGHOLDE BÅDEN?

PYNTEDUKKE ELLER BABY-NO OR GO?

Børn og smykker… Er jeg bare for gammeldags eller er det ikke lige lidt overkill, at begynde at pynte små babyer og småbørn op med div accessories? Jeg kan ikke helt følge den bølge af trendy moms, som nu ikke bare nøjes med at udsmykke sig selv, men er gået skridtet videre og pynte deres børn som små dukker.

Jeg kan bare ikke helt se fidusen i dette, for hvad er det lige barnet får ud af det? Er det ikke mere en tilfredsstillelse for moderen, at hun kan pynte en lille dukke som det nu passer hende, uden protest fra den lille. Det gør altså lidt ondt inde i mig når jeg ser en mor kommede gående med sit barn, som har piercet øre og har div armbånd etc på. Barnet har jo absolut ingen anelse om hvad det er der er puttet på det. Babyer og børn tænker ikke åhh.. mor må jeg ikke nok få et par øreringe ?? Hvad nu hvis de får fat i denne og river den ud af øret, hvad så? Og et armbånd der måske bliver revet over eller viklet ind så det strammer for blodomløbet?

Jeg lyder måske lidt som en hønemor, men jeg mener ikke det høre nogen steder hjemme hos små børn! Jeg forstår ikke så meget, men især det her forstår jeg slet ikke. Og jeg forstår slet ikke at det er tilladt at pierce ørene på så små børn! Det kan kun være en egoistisk tanke fra moderens side. Hun vil lege pynte dukke med sit barn. Jeg er sådan set lige glad med hvad der ligger til grund for hvorfor man gør det, om det er pynt, kultur eller hvad det er. Børn skal ikke udsættes for den slags før de er gamle nok til selv, at vide hvad det er de går ind til.

Jeg ved godt at der nok sidder nogle derude som tænker at jeg da slet ikke forstår en pind, og det da slet ikke er så slemt, og ej gør nogen smerte på babyen/barnet. Men det er jo sådan også ligegyldigt for det er forkert uanset! Børn skal være børn så længe de kan, for i disse tider bliver de tidligt nok voksne og introduceret for materielle goder, og kampen om at være cool. Så hvorfor gøre dem så bevidste på, at man skal have dit og dat på kroppen før man er nok. Man er 100% nok i sig selv og det skal ikke spoleres af en forælder der vil lege klæde ud dukke med sit barn. Det samme gælder altså når man forsøger at gøre sit barn til en omvandrende reklamesøjle, hvor kun de aller fineste brands er gode nok.

Slap lidt af og lad nu børn være børn, de skal være beskidte, larme og være fri for alle de dumme, skøre og belastende sider og laster, vi som forældre har. Smid dem ikke også over på børnene.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HUSKER DU AT VEDLIGHOLDE BÅDEN?