HUSET PÅ GADEN

AT FINDE FORLADTE STEDER

Hvordan finder man forladte steder er jeg ofte blevet spurgt om. Det er ikke bare lige noget, man kan google sig frem til medmindre det er meget kendte forladte steder. Men alle de gemte skatte som gemmer på en masse spændende ting er dem, som ingen rigtig kender til. Det er her hvor der ikke har været nogen og stjæle alt af værdi. Der er kun en måde at finde disse steder på og det er, at drage ud på eventyr og finde dem selv. Men gider man ikke bruge så mange kræfter er der forums hvor folk deler ud af deres fund. Men det er dog mod kodeks, men det er en mulighed, eller spørge i grupper om der er nogle som kender et forladt sted man kan få lov at besøge. 

Jeg finder ofte 5-7 steder på bare en dag. Men det kræver også at man er vågen, og holder øje med hvad man passere på sin tur. Det eneste man kan gøre for, at hjælpe sig lidt på vej er at tjekke hvilke kommuner der har flest nedrivningsklare boliger. Her kan der være god mulighed for at finde huse, som bare står forladt. En kikkert er en god ting at have med, så man kan se bedre om ejendommen nu også er en forladt skude eller ej. Jeg har stødt på huse hvor ingen ville tro, at her boede nogen, men der sad altså en trold derinde. Her er nogle af de steder som rent faktisk boede nogle trods det var helt faldefærdigt.

Det er altid en god ting, at tjekke postkassen, skraldespand og lytte efter radio/TV inden, man går ind et sted. Og bank på hvis du vil være sikker for er der nogen som bor der er det jo ikke rart at få besøg. Jeg oplever at det er ældre, som oftes bor i disse huse. Det er trist at se men jeg tror det er viljestærke mennesker, som ser en stolthed i at klare sig selv og leve sine dage ud på i deres barndomshjem og slægtsgård. Så jeg skal ikke komme, og sige at her er ubeboeligt når det er deres stolthed og arv.

Men det er desværre nok ved dem at eventyret slutter for disse huse og gårde for de er desværre ofte i så dårlig forfatning, at ingen gider sætte dem i stand. Så de steder vil nok om får år også stå tomme og forladte. Uanset hvad, så skal man altid udvise respekt og følge det kodeks som er indenfor urban explorer.

  1. Aldrig ødelæg noget og kun skab adgang hvis der er adgang.
  2. Forlad stedet som du fandt det.
  3. Stjæl aldrig noget da det ikke er dit at tage. Det ejes stadig af nogen så det er tyveri.
  4. Røb aldrig hvor ejendommen ligger til nogen. Det er vigtigt ikke at fortælle andre hvor det befinder sig, da det kan lede til tyveri og hærværk af disse fantastiske ejendomme.

Kan man overholde disse simple regler så er der ingen grund til ikke at gå på opdagelse i den glemte verden. Det er så spændende at få et blik indenfor på disse adresser som kun er en adresse uden hjem. Hvis man vil og har overskuddet til det kan man også benytte google maps og finde forladte steder via sattelitbillede, men det er et stort arbejde. Jeg fortrækker selv at hoppe i bilen og bare suse ud i landet og opdage nye steder.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HUSET PÅ GADEN