PIMPER MY RIDE

Min første MTB – Trek 4500

Godt nok er hun ikke det nyeste skrig indenfor MTB men det er min lille skat. Hvorfor starte ud med en  meget cykel når man er begynder? Det er jo ikke fordi at hverken jeg eller andre, som starter på noget nyt kan det hele fra begyndelsen og derfor er der heller ingen grund til, at gå ud og købe toppen af poppen før man er øvet nok til overhovedet, at have gavn af alle de feature’s en pro MTB har at byde på. En god solid begynder cykel er det mest fornuftige valg, og her kan du få en ret god cykel til en fornuftig pris. Bare fordi den ikke er pro er ikke ensbetydende med at det er en dårlig cykel med dårlig egenskaber.

Der er jo mange af top brandsene som faktisk har begynder cykler til en fair pris. Jeg har selv en Trek og den er en ældre madamme men derfor ikke mindre god end de nyere. Den har stadig mange af de moderne komponenter, og man kan altid opgradere det som sidder på. Det er netop det jeg er igang med. Alt behøver altså ikke være det nyeste på markedet for at være god. Det er noget fjolleri at have den indstilling.

Trek 4500 som min MTB er, er en rigtig fin cykel som både kan tages i skoven og på vejen da en har en forgaffel med lock funktion som netop er god til dette formål. Så er den også med skivebremser så den er perfekt til skoven. Jeg benytter dog kun min til skov/terræn kørsel da det er mit eneste formål med cyklen. Lige nu er det bare træning i at blive end bedre rytter så jeg kan starte løb og så opgradere til en bedre cykel med tiden.

Lidt info om min gamle ged Trek anno 2013

Ramme

Alpha Gold Aluminum w/semi-integrated head tube, butted and hydroformed tubing, internal front derailleur cable routing, replaceable derailleur hanger

Størrelse

 18.5

Hjul

Formula DC20 LW alloy front hub; Formula DC22 LW alloy rear hub w/Bontrager AT-650 32-hole double-walled rims

Dæk

Bontrager XR2, 26×2.20″

Gearsystem

Gearvælgere

Shimano Alivio, 9 speed

Forskifter

Shimano Acera

Bagskifter

Shimano Deore

Kranksæt

Shimano Alivio, 44/32/22

Kassette

Shimano HG20 11-34, 9 speed

Pedaler

Wellgo nylon platform

Komponenter

Sadel

Bontrager Evoke 1

Sadelpind

Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset

Styr

Bontrager Low Riser, 31.8mm, 15mm rise, 9 degree sweep

Frempind

Bontrager SSR, 31.8mm, 10 degree

Styrfitting

1-1/8″ threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings

Bremsesæt

Shimano M395 hydraulic disc bremser

Farve

Crystal White

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIMPER MY RIDE