MIN BOLLER I KARRY OPSKRIFT
Jeg har dyppet bollerne i karry
Der findes jo 100 af opskrifter på hvordan man laver en lækker boller i karry ret, men jeg har min helt egen opskrift. Ikke at der er noget særligt hokus pokus ved den, men den er ikke helt som originalen.
Kødbollerne
400gr hakket svine & oksekød
1/2 tsk salt
1/2 dl mælk
1 æg
1dl havregryn
tilsæt peber
Karrysovsen
1-2 spsk smør
3 spsk mel
3 tsk karry
1 tsk
3dl mælk
1 halv grøntsagsboullion
tilsæt salt og peber og smag efter
tilsæt lidt vand hvis den virker for tyk.
Start med at ordne kødet ved at drøne det ned i en skål og tilsæt så ægget sammen med resten af ingredienserne. Jeg bruger en kartoffelmoser til at mixe det hele sammen. Så slipper du også for at få alt den kød og snask mellem fingerne. Jeg er ikke så vild med det selvom jeg elsker at lave mad. Nå, men nu til sovsen. Her smækker du smørret ned i en gryde og hælder karry og mel ned i så snart smørret er begyndt at smelte, og husk at rører i det, så smørret ikke brænder på. Ikke for høj varme! Så kommer du mælken i, i små doser og pisker det sammen til der ingen klumper er. Så kommer du resten ned i og koger det op. Herefter ruller du kugler af kødet og putter i sovsen. Det skal simre i 15-20 min og så er der mad. Husk lige at koge ris også 😉 Det er min opskrift og det som jeg kan lide er at jeg har puttet aromat i som lige giver bollerne det ekstra som gør hele forskellen for mig. Så har jeg sløjfet spidskommen og løg.
Ingen kommentarer endnu