Drivkraften i at være mor!

Må jeg skælde mit barn ud??

Det er jo en klart uskreven regel, at man ikke prygler sine børn i dagens Danmark, og gudskelov for det! Jeg var selv et barn som fik en på punklen lidt for ofte! Men de tider er heldigvis forbi og forbudt! Men er vi blevet for forskrækket til overhovedet at sætte foden i jorden? Det er lidt det billede der tegner sig i det offentlige rum, hvor mange har så travlt med at pege fingre af andre.

Man må ikke rigtig sætte sit barn på plads uden at alle øjne hviler på en, det er da også ubehageligt men nu er det altså nødvendigt at sætte barnet på plads i ny og næ. De må forstå og respektere hvem der bestemmer. Jeg har en datter som ikke er lige nem altid, faktisk er hun et lille monster der kan være ret så møg irriterende og genere andre.

Så der er jeg nødt til at træde i karakter og hæve stemmen. Jeg er mere pinlig over hendes opførsel end at andre nidstirre mig fordi jeg med ret sætter mit barn på plads. Jeg taler også med mit barn og forklare hende at det er farligt eller det gør ondt osv, men nogle gange skal der lidt mere tryk på, og selvom jeg føler mig som en skod forælder, så er det altså nødvendigt nu og da.

Det er ikke let, at være forælder i det offentlige rum fordi der er så meget, man snart ikke kan tillade sig uden at der skal deles meninger fra højre og venstre. Men vi ved alle at børn har brug for nogle rammer for hvad de må og ikke må, for de kan altså ikke selv styre og bedømme rigtigt og forkert endnu!

Hvis vi ikke gør det for  dem så ender vi med en flok vilde rollinger der hærger alt på sin vej.

Men der er så stramme regler for hvad man overhovedet må sige til sit barn uden at det ikke bliver dømt som psykiskterror. Det er både godt  og skidt og efter at have haft en samtale med en der arbejde indenfor børns ve og vel og man må ikke engang sige noget for sjov som kan fortolkes andreledes. Så jeg er godt nok lidt forbavset over hvor strengt det er blevet. Og igen jeg forpester vold så der er slet ikke der vi er, men hvis jeg ikke må sætte mit barn på plads hvordan skal jeg så få styr på hende når hun skaber sig og smider sig på gulvet, slår og niver mig eller løber fra mig og mod en trafikeret vej?

Vi har vel både pligt og ret til at forme nogle gode og anstændige mennesker ud af vores børn har vi ikke??

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drivkraften i at være mor!