Valentines Day- skat eller plat?

Luk ned for racismen fra start!

Jeg er jo selv lidt af et gadekryds og selvom det måske ikke ses sådan lige med det blotte øje, så er det nu sådan at det er. Men jeg bliver jo nok ikke betragtet som en indvandre pga min ariske race. Men hvorfor skal alle andre så have en over nakken bare fordi at de har en mørkere hudtone, har accent, er født udenfor Danmark eller måske bare ser anderledes ud?

Jeg kan forstå at tingene har ændret sig en del siden 1700 tallet hvor de “mørke” eller de fremmede blev anset for analfabeter, som man kun kunne bruge til slaveri eller bare behandler som mindre værd. Hvilket jeg synes var noget svineri!! Men idag ser mange stadig de mennesker som både analfabeter og skrækkelige mennesker, og hvorfor så det?

Er det ikke ved at være på tide at vi kan komme hinanden ved på tværs af grænser? Vi danskere har jo travlt med at besøge alle de lande, som vi så forbander langt væk på en og samme tid. Vi tager på charter til mellemøsten, safari et sted i Afrika’s lande, på vandretur et sted i Asien og nyder rigdomme i Dubai, Polen, Spanien og Romænien etc for at opleve nye steder osv osv. Alle de steder hvor vi brokker os over deres kultur, religion eller manglende økonomisk vækst . Så vil nogen nok sige – jaa men de skal bare ikke komme herop og bo! Vi beskriver dem som tyvepak der bare vil tømme Danmark for dets værdier.

Men hov stop nu! Mange danskere rykker også teltpløkkerne op og flytter til de lande som vi ikke selv vil byde befolkninger velkommen fra. Så kan man så hive religion kortet op, og der er der i NOGLE tilfælde noget at snakke om. Men det er jo altså ikke alle der forsøger at bekæmpe os med had. Mange vil faktisk gerne integrere sig. Jeg er ikke nogen venligboer, og jeg hader og afskyr meget de individer som støtter op om terror, ISIS og alle andre som bare dræber uskyldige mennesker pga en tåbelig overbevisning ude i ekstremerne.

Men en hudfarve, en accent  gør partout ikke en person til hverken terrorist, kristen hader,  tyveknægte eller ser os som vantro og jeg ved ikke hvad. Så det bedste ville være hvis vi alle bare kunne slette alle de fordomme og give alle en chance for at vise deres værd, og ikke bare smække en etiket på med samfundsnasser, Muhammedaner, ISIS elsker, Sortesvin, fremmedehader etc.

Jeg sørger for at min datter forstår at vi er mange mennesker på denne jord og vi ser ud på alle mulige måder, og det er ok. Ingen er mindre værd end den anden. Og vi har forskelligt udseende i både hud, øjne og hår da vi tilpasser os det kontigent vi nu lever på. Nogle skal modstå kulde og andre skal modstå varme. Så vi ser nu engang bare forskellige ud. Vi tror også på forskellige ting i livet og det skal der også være plads til.

Jeg kan slet ikke forstå at en hudfarve, eller bare det at man er fra et andet sted i verden end lille Danmark kan sætte nogle menneskers had i kog.  Jeg har en mor som er mørk i huden da hun stammer sydfra,  Slovenien, Italien, (  og ja hun er mørk pga de Italienske aner der flyder i hendes blod )Serbien og Østrig (Heraf navnet Zatler stammer fra) og en far med aner i Danmark og Sverige.

Jeg har “kun” oplevet racisme på egen krop 2 gange i mit liv, og det er ubehageligt. Og ikke noget jeg ønsker for nogen at opleve. Jeg tror helt sikkert at hvis vi kom hinanden lidt mere ved så ville det måske for nogle ændre lidt på de fordomme og holdninger vi har til hinanden.

Igen skal det ikke lyde som om jeg er venligboer, men jeg har nu altså venner som stammer fra netop disse lande som omtales med knapt så smigerende ord, og de er både velintegreret og har dannet familie med danskere. Både kvinder og mænd!

Igår havde min lille pige også legedate med min venindes søn, og ihh hvor de hyggede sig! Ingen af dem så på deres hudfarve, de legede bare løs og nød hinandens selskab. Mere af det tak – store som små.

Forhold jer nu til det individuelle menneske som står foran jer.

ps.

Jeg taler her ikke om at det handler om flygtninge og dette indlæg skal ikke fortolkes som et politisk emne herom. Men om at acceptere hvem vi hver især er. Uanset baggrund, fødested og farve.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valentines Day- skat eller plat?