Job hos WeaBlog

Husker du 4 maj?

Idag er en helt særlig dag!  En dag vi ikke må lade gå i glemmebogen! Uanset om vi var der eller ej, så er det en del af vores historie! Den er en dag, som jeg vil mindes igennem min fars beretninger, og min datter skal også lære om den.

Det er en dag hvor jeg ofte tager i mindelunden og går en tur. Her er så smukt og fredeligt, men det var der ikke engang for mange år siden.

Her hviler alle de helte som Danmark mistede. Jeg tog Samara med ud og se stedet og selvom hun ikke er gammel nok endnu til at jeg beretter om det som engang er hændt herude, så skal hun se stedet og blive bekendt med det.

Jeg stiller altid lys i vinduet d 4 maj for at mindes de faldne som kæmpede for et frit Danmark under 2 verdenskrig. Det vi idag kender til takket være dem. Uanset hvad nogen måtte synes så satte de deres liv på spil, vel vidende at det kunne være deres sidste handling på jord.

Mindelunden var engang en henrettelsesplads og massegrav. Ja så markaberet et sted var det engang, men nu har de stakkels sjæle fået en ordentlig plads at ligge til hvile. Men så mange unge mennesker som mistede livet alt, alt for tidligt.

Min far var barn under krigen og de ting han har berettet om er ikke for sarte sjæle! De stakkels mennesker og børn som bare blev behandlet så usselt inden de trak deres sidste åndedrag er så forfærdeligt at høre om.

Børn af jødisk afstamning som blev taget fra skoler og hjem, også fra det børnehjem min far boede på i 40’erne. Den ene dag var de der og den næste hentet af tyskerne.

Det gør ondt i mit moderhjerte at man kan gøre det mod børn!! Må det aldrig ske igen!

Jeg har gjort lysene klar til i aften hvor de skal brænde i mit vindue og mindes de faldne og dagen hvor danmark blev fri af besættelsen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Job hos WeaBlog