SPAR 30% PÅ TOP BRANDS HOS KIDSWORLD

ET HUS I FLINT

Et hus, som er kendt af mange og det gælder både før og efter 2 verdenskrig. Huset er unikt i sit udtryk og er bygget af flintesten tilbage i 1935/36 hvor det skulle fungere som sommersted. Det blev bygget af storbonden Peder Madsen Pedersen, midt inde på en lysning i skoven, smukt om kranset af en voldgrav.

Det er ikke hvad det har været i sin storhedstid, men det er dog stadig muligt at ane hvilken pragt af et hus det engang var. Det forladt engang i 1970, og det viser tydeligt at tidenstand har sæt sit præg. Her er megen historie bag da huset blev bygget af Peder ham selv alene. Han gravede også selv voldgraven, og dette har taget hårdt på manden. Han benyttede det selv som feriested, med familien og under krigen lejede han det ud til fine gæster og venner. Han håbede at det ville holde tyskerne væk fra at overtage huset. En skam at dette smukke hus ikke blev restroeret og kunne besøges som sommerhus eller lign. Jeg ville ihvertfald gerne have overnattet her.

Hvis man går få skridt længere ind ti skoven finder man både en sten opsat med Grundtvigs ord indgraveret plus en sten sat op til minde om Stabrand slægten. Men der er også en mødeplads med en stentrone hvor alle storbønderne holdt deres møder omkring hvad der skulle ske i det lille lokal samfund.

 

 

Peder Madsen Pedersen var en del af Stabrand slægten

Sædet hvor de store mænd engang sad inde i skoven. Når bønderne holdt møde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAR 30% PÅ TOP BRANDS HOS KIDSWORLD