Nyt i Netto

Børneværelset – hvordan indretter jeg?

img_4053Det er altid skægt at kunne lege indretningsarkitekt, og især når vi selv helt er herre over eget hus. Så længe de små er små, og kigger knapt så kritisk på vores stil og måde at indrette på. Så er der næsten frit slag på alle hylder, men hvordan skal man så lige indrette?img_4358

Hvad er must have og hvad er no go for de små? Der er mange ting at tage med i overvejelserne når man skal gå i krig med at indrette børneværelset til de helt små. Der kan lurer fare ved ting, man måske ikke lige tænker over. Man skal jo kunne lade sit barn lege i trygge omgivelser uden, at vi skal våge over dem på det sted de burde være aller mest trygge. img_4067

Jeg har selv så vidt muligt forsøgt, at begrænse farezoner på min datters værelse. Kabler er gemt væk og lukket sammen med strips, så hun ikke kan vikle sig ind i dem eller på anden måde lege med dem. Snore er sat i højder hun ikke kan nå. Alt der er batteridreven er lukket med skruer, eller sat uden for rækkevidde. Små ting som de kan sluge er også gemt væk til hun er gammel nok til ikke at proppe ting i munden.

Det er så let at overse nogle fare som vi ofte møder i dagligdagen såsom kabler, batterier, snore til div guilander osv. Men vi må lige tænke over, at det rent faktisk kan udgøre kvælning ved bla at hænge guilander ved sengen, snore fra gardiner etc. Flot ser det ud men børn er desværre afgået ved kvælningsdøden pga disse. Så vi må virkelig være sikre på, at vores børn kan lege alene på deres værelser uden at vi skal frygte at ulykker sker, så snart vi vender dem ryggen.

 

Når man har sikret sig at værelset er sikkert nok for den alder barnet har, så kan man virkelig skabe et skønt rum til de små. Der er en masse man selv kan lave såsom en loftslampe, her lavede jeg en af cupcake forme og en rispapirslampe. Det hele kostede mig knap 100kr. Man skal blot bruge en limpistol og så ellers bare gå igang med at lime formene på lampen og voila et stk lampe! 🙂  (lampe ses i nedre venstrehjørne)

img_4069

Andet er fundet på dba som bla. kommoden, svævehylderne og de antikke billederammer som jeg så har givet et lag grå spraymaling.

Lys-boksen men tekst har jeg åbnet op og lavet lyset mere over i en varm pink, end den kolde isblå farve de kommer med fra fabrikken. Det er ret simpelt at fikse så enhver kan gøre dette. img_4068

Sengen som er en original Juno II seng fra 1942 er også fundet på dba, og de holder en god pris, så her er man enten nødt til at punge ud, da de går fra 3000-6000kr eller være ekstremt heldig at finde en til et røverkøb. Jeg gav selv 3500kr for min og det er en slat for en brugt seng, men jeg elsker det tidsløse design og at den er lavet af træ. Jeg er også en sucker for antik, så selvfølgelig skulle der heller ikke gåes på kompromis med min datters seng. Men så igen så er pengene godt givet ud, da denne seng kan følge hende til hun fylder omkring de 12 år. Så jeg satser på at vi har en seng de næste mange år frem.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt i Netto