At deles om et barn

Forlæns & baglæns?

barnestole_240319b

Ihh. Alle de spørgsmål om sikkerhed! Men hvad er så bedst når det kommer til autostolen??

Jeg har gjort mig lidt klogere på området og FDM og TÆNK anbefaler at vi lader vore børn vende bagud så længe så muligt og mindst til de er fyldt 3-4 år. Jeg mig selv har købt en bagudvendt stol fra Akta Graco Belogic som er en helt fantastisk stol hvis i spøger mig. Den har vundet nogle af de sværeste tests i verden. Så her føler jeg mig sikker på at min datter er sikker under køreturen.

 

img_2945

Men der findes jo mange gode mærker så det er jo bare med lige at tjekke op på den stol du overvejer at købe. FDM og TÆNK er ret flittige til at teste autostole så der kan du evt slå den op. Jeg har forsøgt at finde en oversigt over bagudvendte stole, men det var ikke helt så nemt at finde. Men her er en lille liste over nogle stole, men de er ikke alle bagudvendte FDM TEST

Jeg fandt også en lille artikel omkring hvor vores børn er mere sikre i en bagudvendt autostol som kan læses her Tænk artikel og mere her Autostol.dk Hvor de bla. nævner “Jeg anbefaler, at barnet sidder bagudvendt så længe som overhovedet muligt, da en bagudvendt autostol beskytter det lille barns svage nakke markant bedre i en frontalkollision, end en fremadvendt autostol gør” og “I andre typer af ulykker er den bagudvendte autostole ikke nødvendigvis mere sikker end en fremadvendt, men lige netop når det gælder de mest alvorlige ulykker, er der ingen tvivl om, at den bagudvendte beskytter bedst” Så der er vist ingen tvivl om at en bagudvendt autostol beskytter det vi har aller kærest i verden på bedst mulige vis.

Den eneste hage ved de bagudvendte er at de ofte koster mere end de fremadvendte stole, men hvorfor skal sikkerhed koste så meget mere?? I Sverige hvor jeg har boet i nogle år er de meget udbredte, og det nævner de også i den ene af artikelerne, så hvorfor halter Danmark så meget efter?? Jeg mener at vi burde få gjort mere opmærksom på at det er mere sikkert med en bagudvendt stol. Vi har så travlt med at det skal være sikkert at have børn i bilen, og vi tøver ikke med at forlange Isofix i stolene så hvorfor ikke en bagudvendt autostol?

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At deles om et barn