Ikke kategoriseret

Juletræ – ægte eller plast???

21. november 2017

Vi er sikkert mange som går og overvejer hvilken juletræ vi skal købe i år, og om det skal være Nordmannsgran, rødgran, blågran eller et i plast.

Hvad er så det bedste valg og skåner man miljøet ved at købe ægte eller ved at købe plast??

Vi ved alle at visse grantræer fælder enormt meget lige så snart de kommer ind i stuen, og her er rødgran især en af dem som kun holder meget kort og derfor bedst at holde ude indtil et par dage før juleaften.

Blågran er lige som  rødgran ikke særlig holdbar når først den har fået kappet roden, og derfor også en af de træer som ikke anbefales at tage indendøre før julen nærmest er sat igang.

Nordmannsgran holder længe og kan godt tåle at komme ind i stuen noget før juleaften gør sin ankomst. Men en god ide er at sørge for at den får vand da de er et ret tørstigt træ.

Jeg er selv mest fan af nordmannsgran fordi det er både fyldigt og smukt, hvor rødgran er mere tynd og magert i sine grene og nåle.

Men blågran er utroligt smukt i sin blålige farve, men igen så syntes jeg at et juletræ skal være grønt.

Ser vi på plastikjuletræer så er der et væld af modeller og farver at vælge imellem, og en af de gode ting ved dem er at de kan genbruges år efter år. Så kan man tænke at det er jo igen noget der skal produceres og skader miljøet. Jo, men at plante og fælde en masse juletræer som først skal benyttes en motorsav en lastbil til fragt en maskine til at rette og skære dem til og så igen fragters ud til div butikker osv. Det forurener også. Og når træet så igen skal bortskaffes skal de fragtes til en genbrugsstation og ud på forbrændingen, som igen forurener.

Så hvad er så værst i denne sag?? Det er svært at sige men jeg vælger at tro på at jeg ved at købe et træ jeg kan genbruge mindsker en smule med at forurene i årene frem.

Jeg har simpelthen valgt at købe et plastik træ i år og det vil vi så genbruge år efter år.

Blågran :

Nordmannsgran :

Rødgran :

Plastik :

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar