Morlivet

Pottetræning til tører nætter.

15. september 2017

Ja, så er det jo min tur til at få sat gang i pottetræningen med min datter Samara. Og hvordan gør man så det på en både sjov og effektiv måde?

Jeg har virkelig grandsket meget over hvordan jeg skulle bære mig ad med at få gang i træningen, og ikke midst få min datter til at ville gide lave stort og småt i potten.

Jeg har virkelig lagt mange kræfter i at sørge for at min datter ikke føler at det er noget griss når hun tisser eller laver stort. Jeg roser hende når hun kommer af med noget og lader hende forstå at det er en super god ting når hun får lettet sig. Ikke sådan nååårh pusser hvor en den pølle dog stor og fin, men mere – Hvor er det bare godt skat, det er altid vigtigt at komme af med noget når man skal. Det er der ingen skam i.

Det var så mit håb at det fulgte med over når vi skal pottetræne og det gjorde det,  så da hun blev præsenteret for potten havde hun ingen kvaler ved, at benytte den til både stort og småt. Tværtimod er hun nu pavestolt, når hun kan fortælle mig at der ligger en bruno på bunden, og dunster. Og hun syntes det er sjovt når vi så skal vende potten på hovedet i toilettet, og skylle pøllen ud. Det er nærmest blevet en leg for hende, at mor skal drøne den lille bruno ud i kummen og vupti er den væk.

Nu har jeg så fået tilvænnet hende til at benytte potte så vidt muligt, men der sker stadig hovsaer. Men sådan er det jo altid i starten, al begyndelse er svær. Men nu kommer vi så til natten. Hvordan hulen klarer man så bedst disse??

Er det bare at stikke dem i et par underbukser og så ellers vådligger lagen på madrassen ? Nogle der har nogle gode råd til hvordan man får dem til at holde sig i løbet af natten??

Jeg kunne jo sagtens bare google nettet tyndt, men min erfaring siger mig at det er langt bedre at få andres erfaringer end en masse ekspertråd fra nettet. Intet barn er ens og derfor er det godt at få lidt forskellige erfaringer med. Håber i vil tage jer tiden til at dele jeres succes historie med mig 🙂

B

Relaterede indlæg

10 Kommentar

 • Reply Bettina 15. september 2017 at 16:47

  Vi havde vådlægger lagn under. Og i starten tog vi hende ud på wc, når vi gik i seng. Vi bar hende faktisk sovende ud, sagde at hun skulle tisse. Hvilket hun gjorde og så bar vi hende i seng igen. Det gjorde vi en kort periode og da hun havde mere styr på tisseriet, så sagde vi til hende om aftenen, når vi puttede hende, at hun skulle huske at gå på wc om natten, hvis hun skulle tisse. Men hun sov igennem uden problemer. Og uden uheld. Held og lykke med det. ?
  Jeg har anbefalt mange at tá deres børn på wc inden man selv går i seng, og det har de fleste haft held med (er pædagog så jeg har en del erfaring) ?

  • Reply Barbara 15. september 2017 at 16:58

   Hejsa Bettina.

   Det er også en smart måde at gøre det på, og det vil jeg da helt sikkert også benytte mig af. Hvor gammel var din datter da i gik igang med at træne nattetræning?

  • Reply Barbara 15. september 2017 at 17:30

   🙂

  • barbarazatler
   Reply barbarazatler 17. september 2017 at 9:31

   Hejsa Bettina.
   Det er også en smart måde at gøre det på, og det vil jeg da helt sikkert også benytte mig af. Hvor gammel var din datter da i gik igang med at træne nattetræning?

   • Reply Bettina 17. september 2017 at 14:25

    Hun var faktisk kun 2 1/2…. hun havde fået trusser i julegave fordi hun efterhånden var så god til at gå på wc…. men i Emmas hjerne betød det så åbenbart at man ikke skulle ha ble på mere….? Så mor her var ikke klar til at tage bleen af, men det var Emma… så vi prøvede. Og det gik faktisk over al forventning….

    • barbarazatler
     Reply barbarazatler 17. september 2017 at 16:38

     Hold da op det var en succes historie. Håber min bliver lige så god. 😀 Men mon ikke den gør, hun udviser stor interesse i at bruge potten.

     • Bettina 17. september 2017 at 17:04

      Det skal nok komme til at gå godt. ? Held og lykke ?

     • barbarazatler
      barbarazatler 18. september 2017 at 14:26

      Tusind tak 🙂

 • Reply Trine 15. september 2017 at 19:30

  Vi lod begge piger have soveble på til de var tørre hver eneste morgen, de var begge 3år og 5mdr da natbleen kom af. Storesøster havde da været blefri om dagen i 4 mdr, lillesøster i et helt år. Tør om natten er ikke noget de styrer selv, det har med deres hormon balance at gøre.

  • barbarazatler
   Reply barbarazatler 17. september 2017 at 16:48

   Det lyder også som en god plan. Jeg er glad for at få en masse råd og indblik i hvordan jeres succes historier er. Det er ikke altid lige let at finde ud af hvad der er det rette at gøre, så det er rart at få råd.

  Skriv kommentar