Livet som mor

Må børn godt arbejde i familieforetagendet ??

21. august 2017

20992588_1978203299124429_5487115407520122702_nHvad skal man dog kalde det når man vælger at starte selvstændigt og gerne vil inddrage hele familien incl. de små? Børnearbejde,  medhjælper eller bare familieforetagendet?

Og er det overhovedet acceptabelt at involvere dem i så ung en alder, eller det er stik imod barnets ve og vel?

Jeg har jo stiftet zatler.dk  hvor jeg sælger lamper af den fineste kvalitet i EU! Og derfor vil jeg også gerne inddrage min datter, sådan at hun også får lov til at føle sig som en del af foretagendet, og på samme tid tilbringer mere tid med mig! Men er det så helt forkert børneopdragelse som kun høre fortiden til? Nej det tror jeg faktisk ikke at det er selvom jeg nogle steder støder på forargelse og misbilligelse omkring at børn får lov til at deltage i arbejdsopgaverne og blive en del af virksomheden. il_570xn-1271414934_am37

Men det er jo ikke fordi at børnene bliver sat til at rydde lageret op, bære tunge kasser eller stå med en stiksav i hånden. Min lille pige får bare lov til at se med i hvordan det hele fungere, hvordan varen pakkes ind og sendes afsted til kunden, og deltage i fotograferingen af produkterne. Og hvis hun føler for det, så får hun lov til at stå model.

 

Det er milevidt fra hvordan børn blev sat til, at arbejde i gamle dage, hvor der ikke var forskel på barn og voksen, alle fik en opgave som var lige farlig. Passe maskiner, kravle på tage eller stå med varm jern og ild. Så at mene at det skader barnet, at blive inddraget i et familieforetagendet ville være en skam i mine øjne. Børn kan godt lide at føle, at de også er en del af det store billede og være værdsat asset, såvel som vi andre kan.

Så længe barnet har et smil på læben og ikke føler det er tvang, så ser jeg ingen grund til at det kun bør være for voksne. s-l1600-5

Hvis dette bliver en succes er det jo meningen at min lille pige skal tage over den dag jeg ikke orker mere. 🙂

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar