Livet som mor

Slut med sut

1. juli 2017

Så oprandt dagen hvor det er slut med sut, og hvordan gør man det så mindst smertefuldt/besværligt ?

19702307_10154705928453587_1377491158610448853_n

Jeg har ofte læst om hvordan og hvornår, man skal droppe sutten, men man kan jo nok bedst selv finde den rette måde, at sige farvel til sutten på. Intet barn er ens så der skal selvfølgelig vælges en metode, som fungere for jer. Men jeg vil da lige dele min succes historie med jer.

Mange anbefaler at man skal droppe sutten inden, at de bliver 3 år da det ellers kan skade tandsættes stilling i munden, og det vil jeg jo gerne undgå at sker for mit barn. Jeg har venner som har fået suttetænder, og de er kede af det og ville de ville ønske, at de selv havde fået taget sutte fra dem i tide. Jeg vil gerne skåne min datter fra at stå i samme situation i sine voksen år. Jeg læste for knap en uge siden at man nu anbefaler at tage sutten når de er 2,1/2 år gammel. Da de ikke er så bevidste om at sutten pludselig er væk, hvor de derimod er mere klar over at sut er væk når de har ramt de 3 år og over. Så nu har jeg altså fjernet den fra vores hverdag hvor min datter er 2 år og 2 mdr.

Jeg tror at den bedste måde er at tage dem væk imens den lille ikke ser at de ryger i skraldespande, og så når den lille pode spørger efter sutten, så må man forsøge at forklare at sut er væk og kommer ikke tilbage.

Jeg frygtede at min lille kødklump ville skabe et værre postyr da vi skulle putte til middag, og sut ikke deltog i foretagenede, men overraskende nok spurgte hun kun to gange og jeg forklarede at sut var væk og ikke kom igen. Så hun havde bare brug for sin bamse og så var hun faktisk glad og smilende. Tricket er bare at holde dem beskæftiget i starten så de glemmer alt om at de har trang til en sut, så går den lige så stille i glemmebogen af sig selv.

img_6408

Selvfølgelig var der perioder på dagen hvor hun spurgte efter sut og græd lidt, men igen gik det hurtigt over da jeg forklarede at sut var væk. Det har hun heldigvis lært hvad betyder inden vi begyndte på projekt slut sut.

Nu har hun så fundet sin substitute i et lille gummibånd som hun kan sidde og nuldre mellem fingerne. Det har været til stor hjælp for den lille, da hun godt kan lide at have noget i hånden og nu hvor det ikke kan være sut længere, så er jeg glad for at hun fandt noget som fungere lige så godt. Hun kommer det ikke i munden så det er da et stort fremskridt at hun ikke har haft behov for at sutte på hverken ting eller finger da sutten røg.

Nu er en hel dag forløbet og jeg er TRÆT ja, men alt i alt har det været en vellykket slut med sut dag. Men lad os nu se hvordan natten forløber sig.

 

B

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar