Alt & Andet

Kan vi Danske lære noget af Schweizerne???

28. juni 2017

helping-hand

Når man som jeg elsker at opleve verden og tage på opdagelse i andre landes kulturer og traditioner, så kan man jo ikke helt lade være med at sætte dem op imod hvordan vi er og gør i Danmark på både godt og ondt!

Når jeg som så mange gange før har besøgt min familie som bor i Schweiz, i den franske del, så tænker jeg tit på om Schweizerne bare er et bedre folkefærd end os danskere. De har bare mere stil over tingene når det gælder høflighed og rummelighed.

Jeg savner at vi danske har mindre travlt og mindre roadrage bla. Hvis jeg køre rundt i København eller andet steds i DK, så oplever jeg ikke megen overskud til at give plads til andre bilister især når det gælder indfletning. Der vil alle bare først og det skaber altid både prop og vrede bilister. Men giver man så plads hvor der ikke var rimelig grund til dette, så får man ikke et tak med på vejen. Derimod Schweiz kan de både flette ind og give plads og ovenikøbet takke for at man giver plads hvor man skal give plads. De ruller bilruden ned stikker armen ud og takker pænt. Det sker alt for sjældent i DK at vi takker hinanden for at give plads eller på anden vis giv plads. Jeg er glade for de der gør og takker også altid selv og holder tilbage for fodgængere og børn der gerne vil krydsevejen.

images-1

De hilser også høfligt på en på gaden uanset hvem og hvor du er. Det gjorde man engang i DK, men nu er det som om at folk tænker underlige menneske at hilse på mig, du må være skør eller tro at jeg er en anden for jeg kender dig overhovedet ikke.

Det er så sørgeligt at vi idag nærmest undgår hinandens blikke fordi vi frygter at modparten tænker ilde om en ellers. Jeg savner romantikken hvor kvinder nikkede og mænd tog hatten af og hilste pænt. Det er en uddød era som i Schweiz stadig lever i bedste velgående, og jeg elsker dem for det!

En anden ting er at børn i Schweiz har bare bedre opdragelse, om det så er genetisk arvet eller lært gennem forældre vides ikke, men jeg syntes det er en fryd at de ikke råber grimme ukvemsord ved hvert gadehjørne og de høfligt hilser på en når vores vej krydses. De undskylder også hvis de står i vejen eller på anden vis føler sig til gene. Selv i skolen udvises der respekt for læren som de tiltaler de og ikke du. De giver læren hånden ved hvert fag. Det er noget helt andet end den ofte ligegyldighed vores danske lærere modtager. Og især den mobning man tit læser om at lærere bliver udsat for af elever. Det er både trist og usmageligt at de som giver vores børn den viden og redskaber til at blive sat ud i livet og få en god uddannelse og job skal have sådan en på puklen!

images

Det er dejligt at der findes et land hvor der stadig findes mennesker som gør en dyd ud af at være høflige uden der ligger en bagtanke bagved. Dette smukke land har folk stadig tiltro til hinanden. Her lader folk deres punge og mobiler ligge fremme men tyveri er ikke et udbredt fænomen her så tilliden mellem folk er ikke brudt helt og aldeles som jeg desværre oplever i Danmark.

Jeg tror at al den kriminalitet har skadet den tro som vi engang havde til hinanden. Den er blevet erstattet med mistillid og frygt for det fremmede.

Jeg vil klart anbefale mine læsere at tage en ferie til  Schweiz og opleve den rummelighed og god opførsel der er at finde her i landet.

Misforstå mig ikke – jeg elsker Danmark og vil ikke bo noget andet sted! Men jeg savner at se flere mennesker med den form for ridderlighed som i Schweiz. Vi må ikke glemme folket omkring os fordi vi har for travlt med at folket skal se og høre os.

280804

Vi skal huske at den bedste følelse i verden er at hjælpe andre og give til dem som har brug for et ekstra skub i den rigtige retning.

Schweiz er et rigt land og på trods har de rum til at vise næstkærlighed og det bør vi danske kun gøre efter da vi ligesom dem har et rigt og godt land fuld af dejlige mennesker som bare skal slippe frygten for det uvisse. Til de af jer som allerede er der, tak og dejligt at i er <3 Til jer andre – se at komme igang 😀

Vi har brug for at være der for hinanden på kryds og tværs af kontinenter og hudfarve.

 

B

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar