Sådan er livet

Kontanthjælpsloft-Når børn kommer i klemme

25. april 2017

kontanthjaelpsloft

Jeg synes at det er så ærgerligt at se hvordan tendensen til at hakke på andre mennesker er blevet så udbredt på de sociale medier. Hvorfor er det nødvendigt at gå sådan til munde på hinanden? Jeg tager ikke parti eller slår et ben i begge lejre. Jeg er sådan set bare lidt ked af at se hvordan vores samfund går til angreb på hinanden pga sociale lag!

Jeg er bedøvende ligeglad med hvad folk laver eller ikke laver, men kan vi ikke godt få kammertonen tilbage?

Der er jo ingen der syntes det er en fed livsstil at leve på overførelses indkomst, og der kan være mange årsager til hvorfor de er havnet hvor de er, og det er ikke altid med deres gode vilje. Jeg ved godt at der  både er dem som er dovne og ikke gider, dem som er syge og ikke kan, og dem som ikke har fået den rette støtte til at tro på dem selv. og derfor ikke har fået den opbakning til at komme ud på arbejdsmarkedet. Vi glemmer ofte at de mennesker som der hakkes på også har følelser og slås med dæmoner, disse dæmoner får kun mere næring når andre medborgere hakker på disse individer. Så kommer dæmonen frem og hiver dem ned i en endnu større depression. Det er demotiverende  frem for motiverende.

 

Men når man så læser om deres tilværelse hvor de får udbetalt 1400kr Brutto og IKKE netto, så er der ikke meget at gøre godt med til udgifter og stort set et ikke eksistrende rådighedsbeløb. Og så vil du nok igen sige – jamen de får da i hoved og røv med støtte til institution og boligstøtte. Nej det gør de ikke for de får trukket en væsentlig del af boligstøtten og friplads skære de også i via din indkomst. Så medmindre at de har et deltidsjob så bliver disse goder også fratrukket i netto beløbet.

Jeg prøver bare at sætte lys på det som mange politikkere ikke har formået, men har sat nogle helt absurde tal op som ikke passer med virkeligheden. Så hvis nogen føler vrede over mine ord så er det også helt okay. Jeg forsøger ikke at pynte på at det er okay at klynke over sin indkomst når man ikke laver noget for dem. Men jeg prøver at sætte lys over sagen at det er svært at få det til at slå til når man har børn! Det er dem som kommer i klemme i alt det her og det gør ondt på mit moderhjerte at læse om udsatte mennesker som ikke kan skaffe nok penge til at sørge for mad på bordet hver dag, eller skaffe den fornødne medicin til dem. Så røre det på noget indeni mig.

advent-2-x

Disse børn skal da ikke blive en kategori (de fattige børn) Det er en udvikling som jeg vitterligt ikke ønsker at skal ske. Så er der igen nok nogen som vil sige – jamen så kan de sgu da bare tage et arbejde og sørge for deres afkom! Jovist kan de da det, men jobs hænger ikke på træerne uanset om man er kræsen eller ej, og mange er for syge til at arbejde men er ikke placeret korrekt i systemet og ” bare” sat på kontanthjælp og derfor ramt af kontanthjælpsloftet. Disse familier bør ikke lide den nød som de sidder fast i.

Inden alt den ståhej med det loft blev sat tilværks skulle disse familie være overflyttet over på den rette overførselsindkomst og ikke først tages op til behandling efterfølgende.

Deres børn oplever kår som intet barn i et land som Danmark bør opleve. Jeg ved godt at de får penge på kontoen som de ikke ville i mange andre lande, men nu er vi ikke andre lande men Danmark og så må der også tages ansvar for dem som loven nu påpeger i netop vores land og ikke Spanien.

Så jeg bliver så trist indeni når jeg læser at 517 familier er så hårdt ramt af loftet og må spring måltider over for at klare måneden ud. Det er som om vores stat vil amerikanisere vor samfund til rig bliver rigere og “fattig” bliver fattigere.

Er det seriøst sådan et Danmark vi stræber imod??

Jeg bifalder det ihvertfald ikke uanset om jeg stod i samme båd eller var millionær.  Jeg håber at dem som har det godt kan se logikken i at disse mennesker bør hjælpes for dem og deres børns skyld. Fordi mange undersøgelser har vist at børn ofte havner i samme miljø uddannelsesniveau som deres forældre. Disse børn er vores fremtid og de skal da have en god start så de selv kan tro på et bedre Danmark som de kan bidrage til at sker. Så hvis ikke skuden skal synke må der gøres noget for at motivere de mennesker som er jobparate så de ikke mister troen på at de stadig godt kan komme ud på arbejdsmarkedet.

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar