Livet som mor

Vaccination ? Skal, skal ikke?

25. marts 2017

For tiden er det meget oppe i medierne at der er faretruende mange som undlader at lade deres børn vaccinere. Men er det nu også et smart valg at fravælge en vaccine?

wonan-says-no-vaccine-620x330

Hvis jeg skal give mit hudløse ærlige svar så syntes jeg det er at spille russisk roulette med dit barn/dine børns liv og dine medmenneskers for den sags skyld.

Mange vil så sige – jamen jeg er ikke vaccineret og ikke død? Nej det er du med gode grunde ikke, fordi vi har en folkeimmunitet fordi vi andre er vaccineret. Men hvad så nu når mange så ikke er vaccineret? Jeg tror at alvoren vil ramme hårdt når de sygedomme som vi har holdt stangen i den vestlige verden nu får lov til at bryde ud i fuld flor!

Ser vi blot 100 år tilbage, så var dødsfald hos børn daglig kost for det danske folk. Det var bla. en af grundene til at familier fik mange børn dengang.

Så hvis du går og tror at du gør dine børn en tjeneste så tager du noget så grueligt fejl! Tør du virkelig at tage den chance? Når først sygdommen har fået lov til at koste liv, så er det for sent! Du og kun du bære skylden for at det kan få lov at ske.

Jeg kan nok godt risikere at få nogle vrede kommentarer med på vejen, men de prygl tager jeg gerne, for når det handler om at beskytte vores børn så er der ingen filter.

Disse sygdomme vaccinere vi imod og de har ofte dødelig udgang hvis man ikke vaccinere sine børn.

Jeg kan altså ikke helt forstå at man tør risikere at vi mister vores sundhed og folkeimmunitet pga så mange mener at det er bedre at lade være med at vaccinere! Jeg har fuld forståelse for at børn med et svækket immunforsvar ikke kan tåle en vaccine, men alle de børn som har et velfungerende immunsystem burde ikke frarøves en vaccine. Det er selvfølgelig forældrenes frie valg, men igen hvordan tør i lade være? Vi ender tilbage i 1800 tallets forfærdelig periode før vaccinen blev opfundet! TÆNK nu over hvad det egentlig er i byder jeres børn som i elsker og burde passe på! Min datter er vaccineret og det er nok den bedste ting jeg har gjort for hende!

17342921_10154421723653587_4448469390237156666_n

  • Polio bliver også kaldt børnelammelse. Den kan lamme luftvejene, så man dør med det samme. Den kan for eksempel også lamme benene, så man er handicappet resten af livet. Sygdommen er udryddet i Danmark efter en effektiv vaccination af alle børn. I resten af verden virker en indsats med vaccination også rigtig godt. Polio er faktisk næsten udryddet.
  • Mæslinger er en børnesygdom, der påvirker luftvejene og kan give rødt udslæt. Den er meget smitsom og kan have meget alvorlige følgevirkninger – f.eks. hjernebetændelse.
  • 8322341-mslinger
  • Stivkrampe er en dødelig sygdom, der rammer nervesystemet og giver kramper i musklerne. Til sidst stopper vejrtrækningen helt. Stivkrampe smitter, når bakterier fra jord og snavs sætter sig i åbne sår.
  • Difteri er en sygdom, der rammer luftvejene. Den giver ondt i halsen, feber og kan give åndenød og kvælningsanfald. Den smitter gennem host og nys. I Danmark vaccinerer lægerne børn mod difteri, når de er små
  • difteri
  • Kighoste smitter gennem bakterier fra nys eller host. Den er ekstra farlig for små børn under to år. Sygdommen giver sejt slim, så den kan blokere små børns smalle luftveje.
  • Tuberkulose en sygdom i lungerne, den smitter gennem host, nys og spyt. Den giver hoste og nogen gange blodigt opspyt. Sygdommen er mest almindelig i Afrika syd for Sahara men forekommer stadig i Danmark og har dødelig udfald i værste fald. Tuberkulose er fortsat et stort sundhedsproblem på verdensplan: I 2014 døde 1,5 million mennesker af sygdommen.

Så uanset om der kan forekomme allergiske reaktioner ved at vaccinere så er det et lille offer i forhold til at begrave sit barn.

Beklager billederne med syntes det var nødvendigt.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar