Morlivet

Sygt med sygedage

17. marts 2017

Efter 2 laaaaange uger med Roskilde syge hos både mini me, og undertegnede, så er jeg godt BRUGT!

norovirus

At kaste op i lårfede stråler og toppe kransekagen med en god omgang diarré, ja så bliver det da heller ikke meget bedre! Hvad skal man dog med en udrensening/tarmskyldning når man kan nuppe sig en kodyl omgang Roskildesyge.

Jeg troede jeg skulle dø! Det ville ingen ende tage, og når man så oven i hatten har et barn på 23 mdr der også pylre og er i sin stridige periode, så er man nærmest i et torturkammer. Som singlemor er det ihvertfald ret så hårdt, at få enderne til at hænge sammen under disse sygedage når man står 100% alene med det hele. Kunne godt bruge en reservebedste af og til, men så igen. Jeg kan jo godt klare at være der for min datter og det SKAL jeg. Det ansvar må man stå ved når man vælger at lave små kopier af sig selv. Men det er nu ingen skam at være ærlig overfor sig selv, og erkende at det til tider er hård kost. Så længe at man stadig tager sit fulde ansvar for eget afkom, og gør alt for dem i rette ånd. Ja, så må man for min skyld jamre derud af, det betyder ikke man er svag, ikke er kvinde til opgaven eller en dårlig forælder der ikke burde have fået børn. Syge børn er skide hårde at passe og især når man jo så ofte selv må bøje sig i støvet for de baciller de kære små videregiver til os.

Det som jeg syntes er mest belastende er at så snart mini me er blevet rask, så går der max en uge, så slæber hun noget nyt med sig hjem fra vuggestuen, og ligger brak på sofaen. Det piner jo et moderhjerte at se sit barn være syg og lide. Man gør sit bedste for at lindre og pusle om dem. Men virusser er desværre noget de selv må kæmpe sig igennem. Jeg er en af dem som går ind for at vaccinere sit barn, så hun er 7-9-13 forhåbentlig ikke en af dem, som får noget alt for kritisk slæbt med hjem.

Vaccine in vial with syringe. Vaccination concept. 3d

 

Jeg dømmer ikke andre for deres valg, men jeg mener at det bedste for både barn og medemennesker er at man vaccinere. De konsekvenser der kan forekomme ved at undlade tør jeg simpelthen ikke at risikere. De sygedomme som vi næsten til slet ikke ser idag var dagligdag for blot 100 år siden, hvor børn døde i hobetal inden de nåede at fejre deres 5 års fødselsdag. Vi er blevet for trygge ved den sundhed vi ser for os i dagens Danmark. Men det kan ende med at høre fortiden til hvis vi helt stopper med at vaccinere os, ja der kan være risici ved at vaccinere, men det vil næppe være så fatalt som at undlade.

Syntes man skal tænke sig godt om før man fravælger noget som blev skabt for at redde liv og forhindre at flere børn skulle dø. Valget står alle frit for, men tænk på smittefare og dine medmennesker og ikke mindst fremtiden for dine børn. Kan vi spare vores aller dyrebareste for en masser sygedage/lidelser, fortjener de så ikke det?

Og med et vil jeg ønske alle en dejlig weekend.

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar