Livet som mor

Hvornår er mor bedst?

27. marts 2017

Jeg læste forleden dag en artikel om at ældre mødre er bedre forælder. http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-03-20-derfor-er-aeldre-moedre-bedre-end-unge Men betyder det så at yngre mødre halter bagefter når det gælder årets mor prisen?? Nej det mener jeg bestemt ikke at man kan slå fast ved denne test. Måske er det sandt nok at ældre kvinder til et vis punkt er mere tolerante og rummelige, men er det nu så meget at det skiller vandene?

15965742_10154237826698587_7041875034855798556_n

Nej, der er også ældre kvinder som IKKE rummer de egenskaber som bliver nævnt i artiklen og hvem ved om det var skuespil fra galleriet da de blev testet? Vi ved alle alt for godt at man gerne vil tage sig ud fra bedste side når man er i spotlightet’s søgelys. Jeg ved ikke hvor ærlige de tests egentlig er? Og her er det måske den mere modne kvinde der er bedre til at skjule sine impulser og den unge kvinde der måske reagere mere på disse, hvilket så kommer den anden part til gode. Så ja, jeg har mine tvivl ved disse tests.

Jeg kan da sagtens selv virke meget mere tilforladelig og tolerant når jeg er i det offentlige rum, og slippe mig selv mere løs hjemme bag 4 mure. Så hvornår er sådan en test hudløst ærlig når man i baghovedet ved at man bliver  iagttaget?

15823599_10154199063358587_6813988481492109390_n

Jeg tror at vi er lige gode på hver vores unikke måde, ud fra aldersgruppe. Vi har alle vores helt egen persona og måde at opdrage vore børn på. En er muligvis ikke bedre end den anden så længe vi har vores værdisæt i orden.

En ung mor har jo muligvis nok mere energi og overskud end den ældre. Kommer selvfølgelig an på livsstil og alder. Men er du blevet mor i en sen alder så kan det være mere anstrengende at skulle op hver nat og være aktiv hele dagen.

Her er det en fordel for den unge mor som har tons af sprudlende energi. Det ved jeg ihvertfald fra mig selv, da jeg var i 20’erne,(var dog ikke mor) havde jeg oceaner af energi som jeg nu sidder og undre mig over – hvor fanen fik du alt den energi fra??? Kunne være oppe hele natten uden at gabe, nu gaber jeg nærmest kæben af led kl 20!!

Og hvor rummelig og tolerant er man så lige når man er så træt at man kunne sove på en mødding?? jeg er ihvertfald typen der bliver små gnaven. Gider ikke pynte på glansbilledet og sige at jeg aldrig bliver vrissen og bare har tons af overskud når det nu ikke er sandheden. Men forskellen er at jeg tøjler min vrede så det ikke skader min datter. Men jeg kan altså godt få en bestemt tone i ny og næ, jeg råber og skriger ikke, men børn forstår godt når man er bestemt uden at de får psykiske men af det. Jeg er ikke streng men en bestemt mor og mener jeg at forskellen ligger.

15781680_10154190783653587_6876405701777119306_n

Man skal hverken slå eller gå amok på sine børn, men jeg tror heller ikke at det hjælper at pakke dem ind i vat. Der er en hårfin grænse og jeg følger den, så vidt muligt. Alle kan tabe hovedet i pressede situationer men her gælder det om, at samle brikkerne hurtigt igen og få kontrol over sit sind. Det må ikke gå udover de små, at vi bliver ophidset og føler trang til at få afløb. Gå udenfor og råb løs og gå så ind igen, og få styr på rollingerne.

Igen disse scenarier rammer skiseme os alle sammen uanset om du er 20 eller 35!  Så ingen skal få sat en statistik klisteret i panden som forstæller dig om du er en god eller mindre god mor blot fordi du ikke er født i rette  årstal. Så giver du dine børn kærlighed, hengivenhed, en ret opdragelse i hver der er rigtigt og forkert, rette værdier, så tror jeg du er en ret så fantastisk mor. BUM!

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar