Sådan er livet

Hvem bære skylden?

29. marts 2017

rape-1

Efter at jeg har set dokumentaren Audrie & Daisy på Netflix, som handler om to unge piger der blev udsat for voldtægt og cyber bullying kom jeg til at tænke på hvor mange piger der egentlig bliver udsat for den slags ubehagelige oplevelser. Og de stakkels piger bebrejder ofte sig selv for den ugerning der er hændt dem. Men det er ALDRIG din skyld! I dokumentaren begår den ene af pigerne selvmord en uge efter hændelsen i en alder af blot 16 år, og den anden pige på 14 år gør sig flere forsøg og ender ud i misbrug og synker ned i et mørk sted.

Men hvorfor kommer de piger så langt ud og er det ikke bare deres egen skyld at de lader sig havne i sådan en situation? Kunne de have undgået det, og lokkede de med deres påklædning? NEJ, NEJ og atter NEJ! Uanset om du render rundt i en nedringet stram kjole og råber sex midt på åben gade, er du ikke en åben invitation til voldtægt!

rape-reu-759

Ingen har ret til at tage dig og gøre med hvad de nu måtte ønske, og du må aldrig tro at det hænger sådan sammen uanset hvad de end måtte sige. Det er så sørgeligt at se unge liv blive visket ud pga et andet menneske har ment det var hans/hendes ret! Og ovenikøbet mobbe dig til at tro at det var selvforskyldt. Jeg har selv erfaret den grimme side af mennesket, og blev mobbet som barn. Det tager livskvaliteten fra en og man har lyst til at forsvinde hen et sted hvor man ikke kan føle noget mere, men være fuldstændig lammet for omverden.Et traume kan være så slemt at det river dig itu, men du er nødt til at hele. At tage sit eget liv hjælper ikke selvom man tror at så er man fri for alt for altid.

Du er ung og unik og du må tro på at du kan kæmpe dig igennem denne hårde periode. For ud på den anden side det kommer du, men det kan tage tid og måske en ny adresse. Er du ikke myndig så tag en snak med dine forældre, uanset hvor meget du end tror at de også vil se ned på dig, så tager du fejl. Du er deres barn og de vil hjælpe dig. Det ville de fleste forældre i sådanne situation, men er du en af dem som ikke er velsignet med forstående forældre så beder jeg dig henvende dig hos en anden myndig person. Evt børnetelefonen som skal hjælpe dig!

Her er en liste over steder du kan henvende dig.

Tanker om selvmord:

Børnetelefonen

Girltalk.dk

Livslinien.dk

Psykiatri.dk

Offer for voldtægt:

Psykolog Hanne Pedersen med speciale i voldtægtsofre

Center for voldtægtsofre

Stop volden mod kvinder

 

 

fe6657cd25a9eaf4b352c38e327cdbe7

Ingen må give op på livet før det er begyndt. Jeg ved at man ofte gør skade på sig selv for at flygte fra den smerte der ligger dybt inde i en. Jeg har selv forsøgt at gøre lign dumme ting, men det hjælper dig ikke og du vil føle samme smerte igen og igen, så det eneste de ar vil gøre er at minde dig om hvordan du har det indeni. Den eneste rette måde at slippe fra smerten er at bearbejde årsagen til at den er der. Der er så mange gode psykologer der kan hjælpe dig, så lov mig at du vil forsøge at søge hjælp.

Jeg har selv oplevet voldtægtsforsøg mere end 1 gang men jeg slog fra mig og slap fri. Det har givet mig ar på sjælen, især fordi mine såkaldte “venner” hørte mig råbe men intet gjorde for at stoppe det!  Så nu er jeg meget forsigtig med hvem jeg lukker ind i mit liv. Jeg gik helt ned og fik nærmest angst af at gå alene på gaden. Men jeg fik taget mig sammen til at søge hjælp og fungere meget bedre nu. Så hvis jeg kan komme på rette køl igen, så kan du også! Men altid husk at det er ikke dig der er noget galt med og heller ej dig der bære skylden i at du blev udsat for nogle frygtelige ting. Din værdighed bære du stadig med stolthed og lad ikke deres ondskab knække dig! Nemmere sagt end gjort men vær stærk!

16705834866_2f7f7fdd2f

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar