Sådan er livet

Kronisk syg og mor på fuldtid

31. oktober 2016

download

Jeg fik sidste år konstateret sygdommen myxødem via blodprøver og undersøgelser hos min læge, hvilket er en stofskifte sygdom som kan være en ret alvorlig sygdom, som kan i værste fald tage livet af en hvis man ikke bliver medicineret. Nu giver det mere mening hvorfor jeg havde sådan en lav puls da jeg var gravid, min jordmoder undrede sig også over dette, men jeg måtte jo bare være en med en lav puls for alt så jo ellers normalt ud.  Det at være alenemor og gå med en sorg efter barnets far gik fra os og så samtidig lide af en sygdom som denne kan virkelig dræne en fuldstændigt. Jeg mangler ofte energi og overskud i hverdagen, og den giver mig ofte smerter i mine indre organer gør, at jeg glemmer og har svært ved at koncentere mig om noget ret længe af gangen, jeg har så tør hud at jeg ligner et krakeleret maleri 🙁 Det som gør det mest svært at leve med denne sygdom er at jeg føler at jeg ikke kan være der nok for min datter selvom dette ikke er tilfældet overhovedet. Jeg ofre mig 100% for hende. Men en anden ting som er svær er at jeg bliver mødt med en – du er da ikke syg for du ser da rask og frisk ud. Det er en hage ved sygdommen at man ikke kan se den, da den gemmer sig nede i dybet og kun kommer usynligt til overfladen for den som ser på. Jeg føler den 100% på min krop og må ofte tage en lur el to om dagen, når min datter sover.

 

Jeg har forsøgt at lade som om at jeg ikke fejlede noget, undlod at tage medicin for jeg havde det da ikke så slemt igen, men jo nu er den så brudt ud i fuld flor og jeg er nået dertil hvor jeg må erkende at jeg ikke er frisk som en havørn 🙁 Nu må jeg bare forsøge at få det bedste ud af det liv jeg har nu. Heldigvis kan korrekt medicinering give mig en nærmest normal hverdag, men jeg vil altid være ude af stand til at være lige så god til at huske som før, være mere svag hvad angår gøremål og altid skulle have foretaget en blodprøver hver månede. Men så længe at jeg kan være alt for min datter beder jeg ikke om mere i dette liv.

Lene Beier som også lider af denne sygdom forklare ret pænt hvordan det hele føles i dagens BT artiklen

Hvordan føles lavt stofskifte?

For lavt stofskifte påvirker alle organer i kroppen, så der kan opstå symptomer fra alle organsystemer (hjerne, hjerte, tarmsystemet, muskler og så videre). De typiske symptomer på for lavt stofskifte er nævnt nedenfor. Dog er det sjældent, at den samme person har alle nævnte symptomer.

  • Træthed, kuldskærhed og gener fra muskler/led. Ofte vil der også være et eller flere af følgende symptomer tilstede:
  • Nedsat appetit
  • Vægtøgning
  • Væskeophobning (ødem)
  • Forstoppelse
  • Tør og ru hud
  • Hæs og dyb stemme
  • Håret bliver tyndere
  • Langsom puls
  • Personer med for lavt stofskifte kan desuden have en dårlig hukommelse, og hos ældre kan det være det eneste symptom på for lavt stofskifte

Symptomerne indtræder ofte gradvist og over en lang periode, og derfor kan tilstanden specielt hos ældre let forveksles med almindelige aldersbetingede forandringer (alderdomssvækkelse).

Det er altid vigtigt at gå til lægen hvis man har mistanke om noget, især hvis du er omsorgsperson for nogen som har brug for dig er det vigtigt at vi sørger for at tage vare på os selv. Ikke kun for vores egen skyld men også for deres.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar